Twente komt in eigen Grolsch Veste niet langs ADO

16 augustus 2014, 21:45   Bijgewerkt: 16 augustus 2014, 22:09

FC Twente en ADO Den Haag hebben in de tweede speelronde van de Eredivisie met 2-2 gelijkgespeeld. De Tukkers kwamen in de eerste helft op 1-0 via Kamohelo Mokotjo, maar zagen de Hagenaren vervolgens in de tweede helft op voorsprong komen via Roland Alberg en Mike van Duinen. Vlak voor tijd redde Shadrach Eghan een punt voor de ploeg van Alfred Schreuder.

De Twentenaren waren voor aanvang van de wedstrijd al 21 thuiswedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie en lieten meteen zien die reeks voort te willen zetten. Twente was dominant en dat resulteerde er al snel in dat Kyle Ebecilio, na een vlotte combinatie, helemaal vrij kwam voor Martin Hansen. De Deense doelman bracht echter knap redding en hield zijn ploeg daarmee overeind. In het vervolg van het eerste bedrijf bleef de thuisploeg de betere partij, het duurde echter tot de blessuretijd van de eerste helft voor Twente op 1-0 kwam. Mokotjo, voor het eerst in de basis na zijn transfer van PEC Zwolle naar Enschede, combineerde dwars door het centrum met Ebecilio en kon de bal daarna simpel achter Hansen werken. Kort na de openingstreffer van de Zuid-Afrikaan klonk het rustsignaal van Reinold Wiedemeijer.

Even leek het erop dat ADO de eerste overwinning in Enschede zou pakken sinds 1967, maar toen kreeg Eghan een afvallende bal voor zijn voeten. De invaller, die daarvoor weinig geslaagde acties had laten zien, aarzelde niet een schoot de bal prachtig langs Hansen, eindstand: 2-2. FC Twente komt nu op twee punten na het gelijke spel van vorige week in Leeuwarden tegen Cambuur, terwijl ADO Den Haag het eerste punt van het seizoen binnenhengelde. De ploeg van Henk Fräser verloor vorige week nog met 1-0 van Feyenoord, ook toen kreeg het een laat tegendoelpunt te verwerken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen