Zuid-Korea baalt van mislopen Van Marwijk: "Slecht gevoel"

18 augustus 2014, 08:52

De voetbalfederatie van Zuid-Korea is nog steeds op zoek naar een nieuwe bondscoach, nadat intensieve onderhandelingen met Bert van Marwijk niet tot een overeenkomst zouden leiden. De Nederlandse trainer ging niet akkoord met de voorwaarden die de Aziaten stelden, tot teleurstelling van de Zuid-Koreaanse voetbalbond.

"Zuid-Korea wilde me heel graag, maar ik heb gezegd dat ik het niet doe onder de voorwaarden die gesteld waren", legt Van Marwijk uit in De Telegraaf. "Een belangrijk struikelblok was de contractduur. Zij wilden per se vier jaar, maar ik wil nu gewoon geen contract van vier jaar sluiten. Een ander discussiepunt was dat ik voornamelijk vanuit Nederland wilde werken. Dat is uiteindelijk wel geaccepteerd, wat wel aangeeft dat ze heel graag met me in zee wilden gaan", aldus de momenteel werkloze oefenmeester.

Er lagen ook fiscale kwesties ten grondslag aan de mislukte onderhandelingen. "Fiscaal blijkt het moeilijk te liggen tussen Nederland en Zuid-Korea", aldus Van Marwijk. "Ik weet niet hoe die situatie was, maar ik wil in ieder geval geen problemen op fiscaal vlak. Dat is voor mij ook een reden geweest af te zeggen", zegt de coach, die zodoende nog geen nieuwe uitdaging heeft gevonden, na zijn vertrek bij HSV. "Ik sluit zeker niet uit dat ik weer wat ga doen in de voetballerij. Dat zou eventueel ook kunnen in een adviserende rol."

Lee Yong-soo, hoofd van de technische commissie, gaat in de zoektocht naar een andere bondscoach met drie buitenlandse kandidaten in gesprek. Hij heeft wel een zure nasmaak overgehouden aan de gesprekken met Van Marwijk: "Ik voel me slecht over het feit dat de onderhandelingen met Van Marwijk zijn mislukt. Hij was onze enige kandidaat. Maar we hadden niet veel tijd en wilden daarom vrijdag een antwoord van hem. Het werd een fiscale kwestie", aldus Yong-soo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen