Mourinho geeft Courtois kans onder lat bij Chelsea

Ger
18 augustus 2014, 20:28

Thibaut Courtois heeft de concurrentiestrijd met Petr Cech in zijn voordeel beslist. De Belgische international heeft van manager José Mourinho een basisplaats gekregen in de eerste competitiewedstrijd tegen Burnley FC. Cech moet op zijn beurt genoegen nemen met een rol als reserve.

Courtois begint al aan zijn vierde seizoen als contractspeler van Chelsea, maar de afgelopen drie jaar kwam hij op huurbasis uit voor Atlético Madrid. De pas 22-jarige doelman ontwikkelde zich spectaculair in Spanje en dat is ook Mourinho niet ontgaan. De Portugees haalde Courtois deze zomer terug naar Stamford Bridge en bij de start van de Premier League-campagne is hij dus de eerste keus onder de lat.

De wisseling van de wacht is een bittere tegenvaller voor Cech, die de afgelopen tien jaar bij Chelsea op doel stond. Als de situatie zo blijft, zal de Tsjech vermoedelijk aansturen op een transfer. Naast Courtois zijn ook de zomerse aanwinsten Cesc Fabregas en Diego Costa tegen Burnley opgenomen in de basiself.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen