HSV na strafschoppen door, Van der Vaart trefzeker

Ger
18 augustus 2014, 21:35

Hamburger SV heeft met veel pijn en moeite de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi bereikt. De ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart had strafschoppen nodig om af te rekenen met Energie Cottbus, een club van het derde niveau.

De thuisploeg kwam al in de tiende minuut op voorsprong door een benutte penalty van Manuel Zeitz. Pas in de zeventigste minuut zorgde Heiko Westermann voor de gelijkmaker. Verder kwam HSV in de reguliere speeltijd niet, waarop Van der Vaart in de 96ste minuut in de verlenging voor de winnende treffer leek te zorgen. Energie Cottbus kwam echter nog op 2-2 via Sven Michel.

Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen. HSV trok vervolgens met 1-4 aan het langste eind. Van der Vaart was goed voor een benutte penalty.