Brood beleeft goede start met NEC: "Fijn om te zien"

21 augustus 2014, 16:27

Het was een groot drama voor NEC dat het dit seizoen veroordeeld is tot de Jupiler League, maar in deze competitie kende de Nijmeegse club een prima start. FC Eindhoven en FC Volendam werden opzij gezet door coach Ruud Brood en de zijnen, die Fortuna Sittard komende vrijdag op visite krijgen in het Goffertstadion.

"De belangrijkste les van Volendam-uit is dat we effectiever moeten worden", zegt Brood op de website van zijn werkgever. "Op die manier kunnen we wedstrijden al in een vroegtijdig stadium beslissen", weet de coach, die wel met een positief gevoel rondloopt: "Het was fijn om te zien dat we voetballend zelden in de problemen kwamen."

"We willen iedere wedstrijd winnen, kansen creëren en goals maken", vervolgt Brood. "Met de jonge teams die de competitie nu serieuzer nemen,  is dat voor ons een mooie kans. Er lopen spelers die wij nooit kunnen kopen of huren, dus het niveau stijgt er alleen maar van. En uiteindelijk moeten wij zorgen dat we aan het einde van de rit zo kort mogelijk staan op de ranglijst, het liefst bovenaan. Ongeacht de tegenstanders zullen we daarin gewoon naar ons zelf moeten blijven kijken."

Brood kan tegen Fortuna niet beschikken over Kristjan Emilsson, die kampt met hamstringklachten. "Uit onderzoek is in ieder geval gebleken dat de blessure mee lijkt te vallen. De spier is niet volledig afgescheurd, waardoor het niet om de standaard zes weken zal gaan. Daarom hoeven we nu ook niet te schakelen met transfers, omdat ik hem vrij vlot weer terug verwacht. We blijven natuurlijk wel altijd oriënteren op de markt. Mocht er iets gebeuren in de komende weken, een speler die vertrekt of een blessure, moeten we klaar zijn om direct te reageren", aldus Brood, die Giovanni Gravenbeek verwelkomde in Nijmegen. "We zijn hem nog aan het testen en zullen samen met hem gaan werken om hem zo snel mogelijk topfit te krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen