Europa League lonkt voor Feyenoord na gelijkspel in Kiev

21 augustus 2014, 21:58   Bijgewerkt: 22 augustus 2014, 13:19

Voor het eerst sinds 2008 kan Feyenoord de groepsfase van een Europees hoofdtoernooi bereiken. De Rotterdammers zijn door een 1-1 gelijkspel tegen Zorya Luhansk dichtbij het hoofdtoernooi van de Europa League. De equipe van trainer Fred Rutten kwam nog wel op achterstand, maar Mitchell te Vrede schonk de Kuipbewoners het zo belangrijke uitdoelpunt.

Feyenoord is volop zoekende naar aanvallende versterking, maar de opvolger van Graziano Pellè heeft het mogelijk in huis. Te Vrede scoorde in Kiev zijn vierde treffer in vier wedstrijden en deed dat op een bijzonder belangrijk moment voor zijn club. De spits vond in de 38ste minuut het net na een uitstekende voorzet van Luke Wilkshire, die de bal laag voortrok. Van dichtbij werkte Te Vrede de 1-1 rustig tegen de touwen.

De treffer was van grote waarde, want de formatie van Fred Rutten stond op dat moment met 1-0 achter. Maksym Bily had Zorya Luhansk na 25 minuten op voorsprong geschoten uit een vrije trap. De verdediger knalde de bal laag en hard achter doelman Erwin Mulder, die kansloos was. De achterstand was een domper voor Feyenoord, dat daarvoor zelf enige tijd flirtte met de openingstreffer. Zo werd een vrije trap van Jordy Clasie ternauwernood gekeerd door de doelman en gleed Tonny Vilhena de bal na een gevaarlijke counter over het Oekraïense doel.

In de tweede helft had Feyenoord, met Ruben Schaken in de basis, het lastig met de nummer zeven van Oekraïne. Dat zag ook Jeremain Lens, éen van de honderden toeschouwers in het stadion van Dinamo Kiev. De ploeg van Rutten kwam enkele keren behoorlijk in de problemen. Zo ook na een schot van Karavayev, dat gekeerd werd door Mulder. In de rebound dacht spits Budkivskiy de bal binnen te lopen, maar Clasie bracht redding met een knappe sliding.

Feyenoord zal tevreden zijn met de prima uitgangspositie voor de return, maar kreeg in de slotfase de kans om het tweeluik al te beslissen. Lex Immers werkte de bal na een voorzet van invaller Rick Karsdorp van heel dichtbij over, terwijl Te Vrede een minuut later niet snel genoeg handelde in de zestienmeter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen