Utrecht stunt en neemt drie punten mee uit Rotterdamse Kuip

24 augustus 2014, 16:39   Bijgewerkt: 24 augustus 2014, 16:53

FC Utrecht heeft voor een verrassing gezorgd door op bezoek bij Feyenoord met 1-2 te winnen. De ploeg van Rob Alflen kwam nog wel op achterstand door een treffer van Mitchell te Vrede, maar Nacer Barazite en invaller Rodney Antwi schonken de bezoekers de winst. Zodoende is de equipe van Fred Rutten er opnieuw niet in geslaagd een thuiswedstrijd in winst om te zetten.

De voorsprong was niet meer dan verdiend voor Feyenoord, dat veel sterker was in de eerste helft. Trainer Fred Rutten koos voor een opstelling met Elvis Manu, Miquel Nelom en Ruben Schaken. Dat ging ten koste van Terence Kongolo, Jean-Paul Boëtius en Bilal Basaçikoglu. De keuze pakte prima uit, want met name Manu was een gevaarlijke man bij Feyenoord. Toch was het niet hij, maar Te Vrede die de grootste kans kreeg om de marge te verdubbelen. De spits kopte van heel dichtbij tegen Ruiter aan en ook in de rebound was het niet raak voor de thuisploeg. Lex Immers knalde hard tegen de paal.

Van Utrecht werd weinig vernomen in het eerste bedrijf. Des te verrassender was het dan ook dat de ploeg van Rob Alflen in de blessuretijd naast Feyenoord kwam. De thuisploeg leek in slaap gesust door Utrecht, dat optimaal gebruikte maakte van het geschutter achterin van Schaken. Nacer Barazite knalde op aangeven van Tommy Oar hard raak in de lange hoek.

Feyenoord ging na de verrassende achterstand uiteraard op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. De Rotterdammers speelden matig in het tweede bedrijf en kwamen tot bar weinig uitgespeelde kansen. Een groot contrast met de eerste helft, waarin Feyenoord oppermachtig was geweest. Utrecht speelde de resterende tijd gemakkelijk uit en nemen de drie punten mee naar huis. Feyenoord bleef teleurgesteld en met lege handen achter.