Rutten: "Klap van 1-2 kwamen we niet meer te boven"

24 augustus 2014, 19:03   Bijgewerkt: 24 augustus 2014, 23:54

Fred Rutten zag Feyenoord goed starten tegen FC Utrecht, maar uiteindelijk gingen de bezoekers er met de drie punten vandoor. "Het geloof ontbrak, nadat we achterkwamen. Die klap kwamen we niet meer te boven", aldus Rutten na de 1-2-nederlaag tegenover RTV Rijnmond.

"Na de 1-2 ontbrak het geloof dat we de wedstrijd nog naar ons toe konden trekken. Het overleg was weg. In de eerste helft straalden we wel uit dat er in De Kuip niets te halen viel. Qua voetbal zit het wel goed, maar we moeten wel meer uitstralen dat we Feyenoord zijn en niet zomaar een cluppie. Ik weet niet of ik dat erin krijg, dat heeft met karakters te maken."

Van een crisis wilde Rutten evenwel niet spreken. "Ik ben een mens, ik ben net als het legioen ook teleurgesteld. Van zo'n nederlaag ben je 24 uur lang chagrijnig. Maar voorlopig zijn we beter gestart dan in het vorige seizoen". 

Feyenoord pakte in de eerste drie competitiewedstrijden slechts vier punten. Vorig seizoen wachtte de ploeg van toenmalig trainer Ronald Koeman na drie wedstrijden nog altijd op het eerste punt.

Rutten wilde ook niemand verwijten maken. "Je verliest en je winst samen. Ik leg de schuld nooit bij individuen. Eventuele kritiek houd ik ook altijd intern. Ik kijk eerst zelf in de spiegel of ik dingen anders had moeten doen. Daarna kijk ik pas naar de spelers. We moeten het geloof terugkrijgen. Wat dat betreft kan de ploeg nog wel groeien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen