Fenerbahçe wint burenruzie na penalty's en pakt Supercup

25 augustus 2014, 22:42

Fenerbahçe heeft maandagavond haar eerste prijs van het seizoen in de wacht weten te slepen. In een wedstrijd van een bedenkelijk voetbalniveau, maar met de nodige ongeregeldheden, won de regerend landskampioen na een zeer matige strafschoppenserie van stadsgenoot en aartsrivaal Galatasaray. In de reguliere speeltijd kwamen beide Turkse grootmachten niet tot scoren.

Het was ronduit onrustig in Manisa, dat het decor voor de wedstrijd om de Turkse Supercup was. Na een matige eerste helft startte de tweede helft wat later, omdat Fenerbahçe-goalie Volkan Demirel bekogeld werd door plastic flessen en blikjes. Zodoende werd de 378ste confrontatie tussen de ploegen uit Istanbul ontsierd door ongeregeldheden. Er ontplofte ook het nodige vuurwerk en de stemming op de tribunes was behoorlijk grimmig.

Wat betreft voetbal was alleen de strafschoppenserie noemenswaardig. Ook hier was het niveau overigens ver te zoeken. Nadat Dirk Kuyt zijn strafschop feillos binnen had geschoten, misten vijf spelers op rij hun strafschop. Cesare Prandelli, de kersverse coach van Galatasaray, kon zijn ogen niet geloven. De beslissende penalty kwam op naam van de Tsjech Michal Kadlec.

Zodoende legde Fenerbahçe, na een zeer tumultueus duel, voor de negende maal in de clubhistorie beslag op de Turkse Super Cup. Het heeft, onder leiding van de nieuwe trainer Ismial Kartal, haar revanche op Galatasaray te pakken. Cimbom won de prijs de vorige twee jaar, ten koste van haar stadsgenoot.

Niet alleen Kuyt speelde mee in de derby, ook Wesley Sneijder kwam in actie. Hij werd na een uur spelen gewisseld bij Galatasaray.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen