Atlético komt in openingsduel niet verder dan brilstand

26 augustus 2014, 00:00   Bijgewerkt: 26 augustus 2014, 00:10

Atlético Madrid beleefde vorig seizoen een jaar om nooit te vergeten, maar de regerend landskampioen kende maandagavond een zeer stroeve start in de nieuwe voetbaljaargang. Op bezoek bij stadsgenoot Rayo Vallecano kwamen Los Rojiblancos niet verder dan een doelpuntloze remise en daar mocht de titelverdediger nog niet eens over klagen, aangezien Vallecano het betere van het spel had in het Campo de Fútbol de Vallecas.

Atlético zorgde in de vorige jaargang voor een daverende verrassing, door zich ten koste van de sterrenensembles van FC Barcelona en Real Madrid tot kampioen te kronen in de Primera División. Coach Diego Simeone sprak onlangs uit dat de club dit seizoen wil aantonen dat het kampioenschap geen incident was. Atlético heeft de ambitie om wederom vol mee te doen in de strijd om het kampioenschap, maar daar zag het maandag lang niet naar uit.

De regerend kampioen van Spanje gaf niet thuis tegen Vallecano, waar oud-Vitessenaar Gaël Kakuta in de startopstelling was opgenomen. Atlético startte met aanwinsten Mario Mandzukic en Antoine Griezmann en Cristian Ansaldi, maar het trio kon het verschil niet maken. Als er een ploeg recht had op een zege, dan was het Vallecano. Er kwam echter geen winnaar naar voren in het teleurstellende duel.

Trainer Simeone zat niet op de bank bij Atlético. Hij is voor acht duels geschorst, vanwege zijn wangedrag tijdens het Supercup-duel met Real Madrid. De stadsgenoot en rivaal van Atlético won eerder op de avond overigens met 2-0 van Cordoba.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen