Berghuis wel, keeper Esteban niet inzetbaar bij AZ

29 augustus 2014, 15:18

AZ treedt zaterdag tegen FC Dordrecht aan met een nieuwe naam onder de lat. Sergio Rochet, deze zomer naar Alkmaar gekomen, vervangt de geblesseerde Esteban. De vaste nummer één uit Costa Rica heeft last van zijn knie, met Rochet heeft de club volgens assistent-coach Alex Pastoor een prima vervanger.

"Sergio maakt vrij snel stappen sinds hij hier is. Hij maakt een dusdanig goede indruk dat we alle vertrouwen in hem hebben", zegt Pastoor, die de taken van Marco van Basten voorlopig overneemt op AZ.nl. Eerder deze week werd duidelijk dat de voormalig topspits last heeft van hartkloppingen, hij neemt om die reden even afstand van de club. "Het was lastig voor ons toen we met Marco's situatie werden geconfronteerd. Dat doet wat met je, als mens en als trainer. Het wrange is dat het circus gewoon doordraait. We zijn de trainingsweek verder ook goed doorgekomen. En dat ik nu op de trainersstoel zit, is niet een situatie die uit luxe is geboren", stelt Pastoor.

In tegenstelling tot keeper Esteban, kan aanvaller Steven Berghuis wel spelen tegen FC Dordrecht. Hij haakte vorige week op het laatste moment af voor het duel met Willem II, dat AZ uiteindelijk kansloos verloor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen