Go Ahead pakt thuis tegen Willem II eerste winst van seizoen

29 augustus 2014, 22:05

Go Ahead Eagles heeft zijn eerste driepunten van het seizoen te pakken. De Deventerse formatie was thuis, in een duel waar aan beide kanten een rode kaart werd gepakt, met 1-0 te sterk voor Willem II. Het doelpunt werd gemaakt in de tweede helft door verdediger Bart Vriends.

De eerste helft in de Adelaarshorst begon bijzonder enerverend. In een hoog tempo kregen beide ploegen, maar vooral de thuisploeg, kansen om de score te openen en daarbij werd zelfs twee keer de paal geraakt. Eerst ramde Terell Ondaan voor Willem II de bal verrassend, maar snoeihard, tegen de binnenkant van het houtwerk en even later was ook Deniz Türüç aan de andere kant met een knal op de paal dichtbij de 1-0. Daarna zakte het tempo van de wedstrijd terug en bleef de ruststand steken op 0-0.

Willem II, dat in 2009 voor het laatst een uitwedstrijd in de Eredivisie won, begon vervolgens sterk aan de tweede helft en zette Go Ahead Eagles meteen onder druk. In een snelle uitbraak was het echter Jules Reimerink die vrij kwam voor Kostas Lamprou, maar werd neergetrokken door Jonas Heymans. Reinold Wiedemeijer blies direct op zijn fluit, gaf de thuisploeg een vrije trap en stuurde Heymans met rood naar de kant.

Hoewel de vrije trap niets opleverde voor de ploeg van trainer Foeke Booy, werd Go Ahead wel steeds gevaarlijker. Uiteindelijk haalde Vriends de trek erover door een hoekschop bij de eerste paal binnen te koppen, 1-0. Op dat moment leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, tot Wiedemeijer opeens naar Vriends liep en ook hem de rode kaart liet zien. Een advies van zijn assistent had de leidsman doen besluiten om de doelpuntenmaker van het veld te sturen.

De spanning kwam terug in de wedstrijd en Willem II was tot twee maal toe dichtbij de gelijkmaker. Eerst schoot Stijn Wuytens uit een vrije trap prachtig op de lat en later raakte Ondaan, voor de tweede keer in de wedstrijd, de paal. Het bleef echter bij 1-0 in Deventer en dus wipt Go Ahead over de Tilburgse ploeg heen op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen