De Boer niet vrolijk: "Te veel jongens gaven niet thuis"

31 augustus 2014, 17:18

Ajax liep zondagmiddag tegen de tweede competitienederlaag op rij aan. In het Euroborg-stadion ging de regerend landskampioen met 2-0 ten onder tegen FC Groningen. Frank de Boer had geen excuses. Ook het vertrek van Daley Blind naar Manchester United droeg de coach van Ajax niet voor als de oorzaak van de verliespartij.

"Andere jongens moeten dan opstaan en dat heb ik vandaag niet gezien", sprak De Boer voor de camera's van de NOS over het vertrek van Blind. De keuzeheer van Ajax was onaangenaam verrast door de teleurstellende prestatie van zijn elftal: "In de eerste helft was er niks aan de hand. We hadden met 1-0 of 2-0 voor moeten staan. Eén onoplettendheid en je staat achter. Daarna hebben we niks meer gecreëerd", bromt De Boer.

"Te veel jongens speelden ondermaats en gaven niet thuis", verzucht De Boer. "Ze waren steeds net een stapje te laat. Dan krijg je dit. Wil je het verschil maken, dan zal je meer moeten doen", aldus de trainer van Ajax, die verdediger Mike van der Hoorn in de slotfase gebruikte als breekijzer. "We gingen va-banque spelen en Mike won elk kopduel. Dan hoop je dat ie een keer goed valt en dan valt de goal aan de andere kant."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen