Feyenoord vergeet het af te maken tegen FC Twente

Jw
31 augustus 2014, 18:48

Het treffen tussen FC Twente en Feyenoord van zondag heeft geen winnaar opgeleverd. De twee beoogde titelkandidaten speelden doelpuntloos gelijk in Enschede: 0-0. Feyenoord kreeg de grootste kans op de zege, maar Michell te Vrede miste voor rust een strafschop. Daardoor blijven beide ploegen in de middenmoot van de Eredivisie steken. Voor FC Twente is dit het vierde gelijkspel op rij.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd werd bekend dat Feyenoord een opmerkelijke slag heeft geslagen op de transfermarkt. Kenneth Vermeer maakt de overstap van Ajax naar de Kuip, maar de Rotterdamse clubleiding wilde dat zo lang mogelijk stilhouden. De transfer betekent slecht nieuws voor Erwin Mulder, die zijn plek onder de lat waarschijnlijk af zal moeten staan aan de aanwinst. Feyenoord begon in de uitwedstrijd tegen FC Twente nog wel gewoon met Mulder op doel.

FC Twente en Feyenoord maakten beiden een moeizame week door. De Tukkers werden door het nietige FK Karabakh uitgeschakeld in de Europa League, de Rotterdammers bereikten met een 4-3 overwinning op het nippertje de groepsfase. Wellicht dat Feyenoord door de euforie het beste van het spel had in de eerste helft. Jean-Paul Boëtius testte de reflex van FC Twente-doelman Nick Marsman en Mitchell te Vrede kopte nipt voorlangs.

Aan de andere kant kreeg Mitchell te Vrede twee goede mogelijkheden, maar de jonge spits was in de afronding niet zo scherp als in de afgelopen weken. Toornstra, die moeiteloos meekwam in de ploeg van trainer Fred Rutten, was uit een directe vrije trap dicht bij een doelpunt. In de slotfase kwam er meer evenwicht, maar ook daarin kreeg Feyenoord de beste kansen. Elvis Manu, afgelopen donderdag de held van de Kuip, kopte zijn Rotterdamse ploeg in blessuretijd nog bijna naar de overwinning, maar Martina ruimde de bal vlak voor de lijn op.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen