Jarige Botteghin: "Dit was het mooiste cadeau"

1 september 2014, 10:48

De 27ste verjaardag van Eric Botteghin liep zondag uit op een mooi feestje. Mede door een doelpunt van de verdediger won FC Groningen in de eigen Euroborg met 2-0 van landskampioen Ajax. "Ik heb verschillende leuke cadeaus gekregen voor mijn verjaardag, maar dit is zeker de mooiste", zegt Botteghin op de clubsite. "Een overwinning op Ajax is al geweldig, maar als je dan ook nog scoort, voelt dat nog beter."

Botteghin kon in de wedstrijd tegen de Amsterdammers vlak na rust de 1-0 binnentikken. "Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en de bal kwam via Chery voor het doel. Ik stond precies op de goede plek. Dat is geen instinct, want ik ben geen spits, maar ik koos wel positie als een echte spits", glundert de verdediger.

Eerder in de wedstrijd scoorde Botteghin ook al bijna, maar dan in het verkeerde doel. "Het was een keiharde voorzet, volgens mij van Van Rhijn, en de bal ging via mij richting het doel. Ik ben doelman Sergio Padt heel dankbaar dat hij nog geweldig redding kon brengen", blikt hij terug op dat moment in de eerste helft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen