Utrecht haalt probleemgeval Letschert: "Hij geeft meer body"

1 september 2014, 12:55

Timo Letschert is definitief speler van FC Utrecht. De verdediger is officieel gepresenteerd bij de ploeg uit de Domstad, die hem voor één seizoen huurt van Roda JC. De overeenkomst bevat een optie tot koop.

Hoewel Letschert pas 21-jarige oud is, heeft hij al een bedenkelijke reputatie in de Eredivisie. Bij zijn vorige clubs FC Groningen en Roda JC ging de verdediger met problemen weg. Toch is FC Utrecht blij met zijn komst. "Timo is inzetbaar op meerdere posities in de achterhoede. Hij geeft meer body aan de defensie in zijn totaliteit", zegt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff. "We hebben Timo al in het vizier sinds zijn Groningse periode en zijn blij dat wij hem nu aan ons hebben kunnen binden voor, in elk geval, de rest van dit seizoen."

De 21-jarige Letschert tekende in januari van dit jaar bij Roda JC, nadat zijn contract bij FC Groningen was ontbonden. De Groningers wezen de verdediger de deur omdat hij slecht omging met zijn rol als reserve. Deze zomer probeerde Letschert door middel van een arbitragezaak een vertrek bij Roda JC te forceren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen