Koeman haalt Alderweireld en Mane, Hooiveld vertrekt

2 september 2014, 09:16

Ronald Koeman werd afgelopen zomer als nieuwe manager van Southampton geconfronteerd met een leegloop. Onze landgenoot zag met lede ogen aan hoe diverse sterkhouders naar topclubs zouden vertrekken. Desalniettemin hoeft hij geen nare smaak over te houden aan de transferperiode, aangezien hij ook de nodige spelers heeft kunnen verwelkomen bij The Saints. Vlak voor de transferdeadline heeft de club Sadio Mane en Toby Alderweireld binnengehaald.

Mane is een aanvaller uit Senegal, die voor ruim 12,5 miljoen euro overkomt van de Oostenrijkse kampioen Red Bull Salzburg. Hij maakte daar 45 doelpunten in 87 wedstrijden, tijdens de afgelopen twee seizoenen. Koeman stelt dat Mane zowel in het centrum als op de flank inzetbaar is.

De Nederlandse manager krijgt ook definitief de beschikking over Alderweireld, wiens komst al zo goed als zeker was. De 25-jarige Belgische verdediger komt over van Atlético Madrid, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen werd in de Primera División. De oud-Ajacied neemt de plaats in de selectie in van Jos Hooiveld, die op huurbasis naar degradant Norwich City vertrokken is.

"Alderweireld is een sterke verdediger, die centraal in de verdediging, maar ook als vleugelverdediger uit de voeten kan", aldus Koeman, die volgens Alderweireld een goed gesprek had met de verdediger. "Ik heb goed met Koeman gesproken. Ik heb een garantie op speeltijd en dat was belangrijk voor mij. Mijn spelt bevalt de coach, daarom wilde ik hier graag naartoe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen