Achenteh: "Iedereen had, in mijn positie, hetzelfde gedaan"

3 september 2014, 13:41

Het was januari 2014 toen Rochdi Achenteh overstapte van PEC Zwolle naar Vitesse. Een stap hogerop, zo leek het. Maar sindsdien won zijn oude club de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal en ging het voor het eerst Europa in, terwijl het met Vitesse bergafwaarts gegaan is. Spijt van zijn overstap heeft de linksback desondanks niet, hij gunt PEC het succes. "Al deed het pijn dat ik niet eens een kaartje voor de bekerfinale kreeg."

Lang hoefde Achenteh negen maanden geleden niet te twijfelen, toen hij de kans kreeg om naar Vitesse te gaan. De Arnhemse ploeg deed op dat moment volop mee om de titel in de Eredivisie, terwijl PEC Zwolle pas anderhalf jaar daarvoor was gepromoveerd uit de Jupiler League. En omdat zijn contract in Zwolle nog maar een half jaar doorliep, was PEC bereid om de linksback naar Arnhem te laten gaan. "Iedere speler die deze kans gekregen had, zou hem hebben gepakt", zegt Achenteh tegen FCUpdate.nl over zijn transfer. "Het was voor mij de juiste stap. Niemand misgunde me de transfer ook, iedereen had in mijn positie hetzelfde gedaan."

Hoewel hij zich de situatie waarschijnlijk iets anders had voorgesteld, genoot Achenteh van afstand van de successen van zijn oude club. "Ik heb ontzettend veel respect voor ze en ben blij dat ze zoveel gewonnen hebben. Ik heb er jaren met plezier gespeeld, PEC Zwolle zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben." Toch zit één ding hem nog wel dwars. "Ik heb vorig seizoen toch ook mijn bijdrage gehad, tot de achtste finale van de beker heb ik meegedaan en ook twee keer gescoord. Toch kreeg ik niet eens een kaartje voor de bekerfinale. Dat vond ik heel jammer, ik had graag met eigen ogen gezien hoe ze die beker wonnen. Van een aantal spelers heb ik leuke reacties gekregen waarin ze me bedankten voor mijn bijdrage en fans zijn ook lovend over me, daarom doet het een beetje pijn dat de club niet eens een kaartje voor mij kon regelen voor die finale."

Dat de competitie komend weekend even onderbroken wordt door de interlandperiode, is volgens Achenteh wel goed voor zijn ploeg. "Iedereen kan even het koppie leeg maken en aan andere dingen denken. Dat kan in ons geval gunstig zijn. Tegen Excelsior moeten we beginnen met punten pakken, daar is iedereen zich van bewust. Geen gemaar. Als dat lukt en de ballen er weer in gaan, komen we vanzelf weer in een goede flow."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen