El Shaarawy twijfelgeval voor duel met Oranje

4 september 2014, 00:43

Italië kan donderdag in de oefenwedstrijd tegen Oranje mogelijk niet beschikken over Stephan El Shaarawy. De aanvaller liep woensdag tijdens de afsluitende training in Bari een blessure aan zijn enkel op. "We nemen geen risico met hem", zei bondscoach Antonio Conte naderhand op de persconferentie.

Voor Conte wordt het zijn debuut als keuzeheer van de viervoudig wereldkampioen. De voormalige trainer van Juventus is de opvolger van Cesare Prandelli, die na het teleurstellende WK - Italië overleefde de poulefase niet - zijn koffers pakte. "Of de spelers blij zijn met mij? Dat is altijd relatief", vervolgde Conte. "Maar ik hoop dat de spelers mijn harde waarheden meer waarderen dan mooie leugens."

"Het draait om de waarheid. We zijn hier om te werken, niet om de populariteitsprijs te winnen. Dat gezegd hebbende, denk ik niet dat één van mijn spelers mij ooit vervelend heeft gevonden", reageerde Conte. De tacticus wil tegen Oranje de basis leggen voor de toekomst van het Italiaanse voetbal. "Dat is niet makkelijk na drie dagen trainen, maar hopelijk kunnen we al wel de contouren zien van hoe we willen spelen. De voortekenen zijn goed, op basis van wat ik op de training heb gezien."

"Niemand vindt het leuk om te verliezen, iedereen wil winnen. Maar dat is niet makkelijk. Winnen is alleen voor speciale mensen. En speciaal zijn is wat wij willen", besloot Conte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen