Nieuwe uitdaging voor Drenthe: "De juiste club voor mij"

4 september 2014, 10:49

Royston Drenthe verruilde Reading FC de afgelopen zomer voor Sheffield Wednesday. Bij The Royals moest de Nederlandse linkspoot vanwege zijn hoge salaris vertrekken. Hij is blij dat de club uit Sheffield hem vlak voor het verstrijken van de transferdeadline aan boord wilde halen. "Ik kan niet wachten om weer wedstrijden te gaan spelen."

Drenthe had het goed naar zijn zin bij Reading, maar kwam er niet meer aan spelen toe omdat zijn salaris te zwaar op de loonlijst drukte. "Iedereen was daar heel goed voor me, maar ik ben een voetballer en moet wel spelen", zegt onze landgenoot op de website van zijn nieuwe werkgever. "Sheffield Wednesday is een geweldige club en ik heb het idee dat ze echt ergens heen gaan. Toen ze me wilden hebben, dacht ik meteen 'breng me erheen'. Ik wist dat het voor mij de juiste club was."

Met een verleden bij clubs als Feyenoord, Real Madrid en Everton komt er een gerenommeerde naam binnen bij The Owls. "Ik kan veel namen uit het topvoetbal opnoemen waarmee ik heb gespeeld, maar dat is geschiedenis. Nu willen de fans van Sheffield Wednesday zien wat Royston Drenthe in huis heeft", aldus de Rotterdammer, die zichzelf omschrijft als een veelzijdige teamspeler.

Na het ondertekenen van zijn verbintenis zag hij ineens Glenn Loovens voorbij lopen. De landgenoot van Drenthe is aanvoerder van Sheffield Wednesday. Drenthe wist niet eens dat hij er ook speelde: "Om een eerlijk te zijn zag ik pas dat hij hier speelde toen ik hem voorbij zag lopen. Ik vond het echt heel leuk om hem te zien. Hij zal als een grote broer voor mij zijn."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen