UEFA overweegt schrappen stokoude uitdoelpunten-regel

5 september 2014, 10:47

In Europese wedstrijden wegen uitdoelpunten zwaarder dan treffers die gemaakt worden in het eigen stadion, maar het is nog maar de vraag of dit over een tijdje nog zo zal zijn. De UEFA overweegt om deze regel te schrappen. Het onderwerp werd donderdag besproken in een UEFA-bijeenkomst in het Zwitserse Nyon.

De regel omtrent de uitdoelpunten werd 50 jaar geleden geïntroduceerd. Voor deze tijd moest een derde wedstrijd of het opgooien van een muntstuk door de arbiter uitsluitsel geven over de winnaar van het duel. De uitdoelpunten-regel bracht uitkomst, maar zou volgens velen onnodig en oneerlijk zijn. "Het is een discussiepunt in het hedendaagse voetbal", sprak Sir Alex Ferguson, de voorzitter tijdens de UEFA-vergadering.

"Sommige mensen stellen dat het minder belangrijk is om uit of thuis te spelen dan vroeger het geval was, maar veel meer teams winnen tegenwoordig buitenshuis", zei Fergie volgens The Guardian. De voormalig manager van Manchester United vindt dat de counter-aanval een nieuwe dimensie krijgt door de regel. "Toen ik trainer was wilde ik in eigen huis nooit een goal tegen kregen", herinnert Ferguson zich nog.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen