Bale schenkt Wales zege: "Alleen Messi en hij kunnen zoiets"

10 september 2014, 09:16

Gareth Bale is de onbetwiste sterspeler van Wales en bewees dit dinsdagavond in de EK-kwalificatiereeks. Wales won met 1-2 bij Andorra, dankzij twee doelpunten van de aanvaller van Real Madrid. Chris Coleman, de bondscoach van Wales, vindt dat Bale samen met Lionel Messi de beste speler van de wereld is.

Bale bracht Wales eerst op gelijke hoogte tegen het nietige Andorra, met een kopbal. Negen minuten voor het einde bepaalde hij de eindstand met een prima vrije trap op 1-2. "Er zijn maar twee spelers in de wereld die zoiets kunnen, Lionel Messi en Gareth Bale", sprak Coleman na afloop van het duel. "De tijd tikte maar door en de druk nam toe. Op zo'n moment maakt hij de 1-2, het is magnifiek."

Andorra zorgde bijna voor een stunt. Het land pakte nog nooit een punt in de EK-kwalificaties. "Men dacht dat de wedstrijd een formaliteit zou worden, maar ik maakte me op voorhand al zorgen. Maar we hebben moed getoond en daar ben ik trots op. Niet op het spel, maar op de overwinning", aldus de Wales-bondscoach.

Coleman zag Aaron Ramsey zag uitvallen wegens een enkelblessure. Hij is een vraagteken voor het Premier League-duel tussen Arsenal en Manchester City.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen