Utrechtse ziekenboeg stroomt leeg: "Meer keuzemogelijkheden"

12 september 2014, 13:53

FC Utrecht hoopt komende zondag de drie punten in eigen huis te houden, als ADO Den Haag op visite komt in Stadion Galgenwaard. Robby Alflen, de coach van de Domstedelingen, ziet de ziekenboeg leegstromen en hoeft daarom steeds minder te puzzelen met zijn opstelling.

"Nog niet iedereen is wedstrijdfit, maar dat er weer diverse spelers na hun blessure hun rentree op het trainingsveld hebben gemaakt, is prettig", zegt Alflen op FCUtrecht.nl. De oefenmeester verwelkomde onder meer Kai Heerings en Ruud Boymans weer op het trainingsveld en doelman Robbin Ruiter, die vrijdag zijn contract met één jaar verlengde, is weer fit. "Dat er meer spelers fit zijn, houdt in dat er voor ons, als technische staf, meer keuzemogelijkheden ontstaan. Dat betekent automatisch dat de onderlinge concurrentie toeneemt."

ADO-thuis betekent volgens Alflen niet automatisch een overwinning. "Makkelijke wedstrijden zitten er voor ons niet tussen. We moeten niet denken dat we zomaar eventjes drie punten pakken, tegen welke ploeg dan ook. ADO Den Haag is een doelgericht team. De buitenspelers zoeken nogal eens het centrum op. Ze kunnen ook goed vanuit de omschakeling spelen", aldus de Utrecht-coach, die progressie ziet bij zijn ploeg: "Je merkt dat, naarmate de weken vorderen, de ploeg zich de spelwijze steeds meer eigen maakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen