Rio Ferdinand geeft 'racistische' Terry veeg uit de pan

14 september 2014, 11:55

John Terry kwam tijdens een competitieduel in 2011 in opspraak, omdat hij Anton Ferdinand toen op racistische wijze bejegend zou hebben. Rio Ferdinand, de broer van het slachtoffer, is het incident nog altijd niet vergeten. Hij is nog steeds woedend op de routinier van Chelsea, met wie hij niet meer praat na het voorval.

Terry kreeg in juli 2012 een schorsing van vier wedstrijden en een fikse geldboete opgelegd vanwege het incident dat tijdens Chelsea - Queens Park Rangers plaatsvond. Hij heeft zich vervolgens verontschuldigd voor zijn gedrag, maar Rio Ferdinand accepteert deze niet. De 35-jarige Engelsman stelt dat het de carrière van zijn jongere broer heeft beschadigd. Anton Ferdinand werd namelijk bedreigd wegens de slepende rechtszaak.

"Hij kreeg kogelbrieven en werd continu racistisch bejegend", zegt Ferdinand over zijn broertje. "Terry heeft hem veel pijn kunnen besparen, door meteen te zeggen dat hij over de schreef was gegaan. Dat zouden wij geaccepteerd hebben. Maar nu praat ik niet meer met hem. Zelfs drie jaar later ben ik nog niet in staat om hem te vergeven. Hij heeft onze familie te veel pijn gedaan", zegt Rio Ferdinand in de Engelse media.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen