Cambuur dendert in derby over Groningen heen: 3-0

Jw
14 september 2014, 16:24   Bijgewerkt: 14 september 2014, 16:50

SC Cambuur heeft zondagmiddag een klinkende zege geboekt op FC Groningen. De ploeg uit Leeuwarden was in de hele wedstrijd veruit de betere partij, maar maakte na rust het verschil. Door doelpunten van uitblinker Albert Rusnák, Bartholomew Ogbeche en Sander van de Streek won Cambuur met 3-0. De Friezen klimmen daardoor naar de derde plaats in de Eredivisie.

Toch leverde het maar weinig grote kansen op. Bartholomew Ogbeche had de score moeten openen, maar kopte een voorzet vanaf links recht op het lijf van Groningen-doelman Sergio Padt. Verder oogde de lichtvoetige Rusnak dreigend, maar de spelmaker kwam niet verder dan één afstandsschot. FC Groningen liet het voor rust echter helemaal afweten. De ploeg van trainer Erwin van de Looi kreeg slechts één kans. Tjaronn Chery schoot van afstand, maar zag zijn inzet een meter naast het doel vliegen.

De spelers van FC Groningen lieten hun frustraties vervolgens de vrije loop. Binnen twee minuten pakten vier spelers (!) een gele kaart, iets wat scheidsrechter Björn Kuipers niet vaak doet. Rusnák, de smaakmaker aan Cambuur-zijde, was daarbij twee keer het slachtoffer. Rasmus Lindgren haalde vijf minuten later debutant Daniël de Ridder neer en mocht met een tweede gele en dus rode kaart de kleedkamers vootijdig opzoeken.

Dit bleek de mokerslag voor FC Groningen, dat geen schijn weg had van het team dat twee weken geleden Ajax nog versloeg. Bartholomew Ogbeche gooide de wedstrijd ruim een kwartier voor tijd op slot. De Nigeriaanse aanvaller maakte er met een heerlijke knal van afstand 2-0 van. Cambuur had er nog niet genoeg van en maakte de afgang voor Groningen nog wat groter, tot groot vermaak van de uitzinnige aanhang. Invaller Sander van de Streek tekende met een intikker aan voor de 3-0, wat ook de eindstand betekende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen