NAC pakt gelukkige zege in Dordrecht

14 september 2014, 18:42

Dankzij een late goal van Kingsley Boateng heeft NAC Breda gewonnen van FC Dordrecht. De thuisploeg was het grootste gedeelte van de wedstrijd beter, maar kreeg de bal er niet in. NAC kwam terug in het duel en maakte vlak voor tijd de beslissende treffer. Daarmee vergroot de ploeg de voorsprong op de onderste ploegen en blijft Dordrecht steken op vier punten.

Na de hervatting deed NAC wat meer terug. De ploeg uit Breda werd wat brutaler en kreeg ook kansen, maar ook de pogingen van NAC leverden geen doelpunten op. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg ook verschillende mogelijkheden. Zo schoot Gosens op de lat vanuit een vrije trap en kreeg Giovanni Korte misschien wel de beste kans van de wedstrijd. Hij kreeg een open schietkans, maar raakte met zijn inzet de paal. Aan de andere kant moest Kurto ook in de slotfase een paar keer in actie komen, maar de bal ging er maar niet in.

De promovendus was voor het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg. Men kan FC Dordrecht vooral verwijten dat het voor het doel niet scherp genoeg is geweest. Wel mag de ploeg tevreden zijn over het vertoonde spel, maar dat hoort FC Dordrecht wel vaker. Mooi voetbal is leuk, maar er moeten wel punten gepakt worden. Als de ploeg wat scherper wordt voor het doel moet dat vanzelf gaan lukken, maar tegen NAC stond de ploeg wel met lege handen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen