Jozefzoon: "Getwijfeld of ik niet beter weg kon gaan"

18 september 2014, 08:02

In aanloop naar de Europa League-wedstrijd van PSV tegen het Portugese Estoril is het de vraag wie de opdracht krijgt om de positie van de geblesseerde Memphis Depay in te vullen. De smaakmaker kampt met een vervelende liesblessure en lijkt donderdagavond vervangen te worden door Florian Jozefzoon, Jürgen Locadia of een doorschuivende Andrés Guardado. Jozefzoon, steevast reserve bij PSV, hoopt op zijn kans.

"Ik vind het heel jammer voor Memphis. Hij was net zo goed bezig", laat Jozefzoon optekenen in De Telegraaf. Het biedt wel perspectief voor hem, beseft hij. "Het is niet zo dat ik over lijken wil gaan om kansen te krijgen. Maar de situatie is nu eenmaal zo en dat betekent dat er nu een kans voor mij komt. Daar ben ik wel blij mee natuurlijk", aldus de vleugelaanvaller, die vorig jaar op transfervrije basis werd overgenomen van RKC Waalwijk.

Jozefzoon mocht zich in Eindhoven slechts vijf keer opmaken voor een basisplaats en moet zich dus vrijwel altijd schikken in een rol als reserve. "Voor elke voetballer is het moeilijk als je lang moet wachten op een kans. Dat knaagt aan je. Ik heb intern wel eens gemopperd. Ik groei en ik train goed. Dan hoop je op een echte kans. Maar je kan niet klagen en dan stoppen jezelf te ontwikkelen. Het gaat er uiteindelijk om wat je op het veld laat zien. Daar moet je je positief blijven opstellen."

De rappe flankspeler heeft zelfs overwogen om zijn heil elders te zoeken: "Afgelopen zomer heb ik getwijfeld of ik niet beter weg kon gaan, maar na goede gesprekken met de trainer en Marcel Brands heb ik besloten toch te blijven. Het is wel zo dat ik in een groeiproces zit en op moet letten, dat het groeiproces niet wordt verstoord doordat ik te weinig speel. Ik ben 23 en de rol die ik tot nu heb gehad bij PSV wil ik maximaal tot het einde van dit seizoen vervullen. Als ik langer in deze rol blijf, gaat dat ten koste van mijn ontwikkeling", besluit Jozefzoon.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen