Excelsior en FC Dordrecht spelen gelijk in streekderby: 1-1

20 september 2014 – Excelsior en FC Dordrecht hebben de punten in de Rijnmondderby gedeeld. In een niet al te hoogstaande wedstrijd werd het uiteindelijk 1-1. Vlak na rust bracht Adil Auassar de Rotterdammers in eigen huis op prachtige wijze op voorsprong, Robin Gosens kopte zijn ploeg in de slotfase op gelijke hoogte.

Excelsior en FC Dordrecht waren voor de start van het seizoen de gedoodverfde degradatiekandidaten van de Eredivisie. Beide clubs spelen in een klein stadion en bungelen qua begrotingen onderaan in de hoogste voetbalafdeling van Nederland. FC Dordrecht heeft jaarlijks vier miljoen te besteden, Excelsior een ton meer. Vorig jaar speelden beide ploegen nog tegen elkaar in de Jupiler League, toen werd het twee keer 1-1.

Op een uitverkocht Woudestein begon Excelsior goed. De ploeg verzamelde in de eerste vijf wedstrijden zeven punten, drie meer dan de tegenstander van de Rotterdammers. En dat verschil was ook op het veld zichtbaar. De ploeg van Marinus Dijkhuizen kreeg een goede kans via Auassar en zag Tom van Weert op de paal koppen. Gescoord werd er echter niet in de eerste helft, ruststand: 0-0.

De tweede helft begon niet veel beter dan de eerste, maar een individuele actie van Auassar brak de wedstrijd open. De middenvelder nam een corner kort, liep met de bal aan de voet naar binnen en krulde de bal vervolgens wonderschoon om Filip Kurto heen de kruising in, 1-0. De voorsprong voor de thuisploeg was op dat moment verdiend en FC Dordrecht leek onmachtig.

In de slotfase wist de ploeg van trainer Ernie Brandts toch nog iets terug te doen. Uit een hoekschop van de debuterende Ryan Koolwijk kon Gosens zomaar helemaal vrij de 1-1 binnenkoppen en daarmee zijn ploeg een punt schenken. In de absolute slotfase kreeg Luigi Bruins, die zijn rentree maakte voor Excelsior, nog rood voor een kopstoot.

Eredivisie

gerelateerd