Boer: "Ben bij Ajax in een heel andere wereld beland"

23 september 2014, 09:20

Diederik Boer maakte afgelopen zomer een last-minute transfer naar Ajax, waar hij de opvolger werd van de naar Feyenoord vertrokken Kenneth Vermeer. De doelman keepte jaren bij PEC Zwolle en stelt dat hij in Amsterdam in een 'heel andere wereld' beland is. Hij benadrukt dat niet alleen het niveau, maar ook de druk hoger is bij de topclub. Woensdag debuteert Boer onder de Amsterdamse lat, in de KNVB Beker.

Ajax neemt het in het bekertoernooi op tegen stadsgenoot en hoofdklasser JOS Watergraafsmeer. "Spelen is me toegezegd, maar uiteindelijk moet je op de training nog bewijzen dat het verdiend is", zegt Boer, die Jasper Cillessen voor zich moet dulden in de Amsterdamse hiërarchie. "Ik vind het in elk geval mooi en ben er klaar voor. Ik kijk sowieso uit naar iedere wedstrijd die ik mag spelen. Dat was bij Zwolle zo en dat zal hier niet anders zijn."

De overstap van PEC Zwolle naar Ajax verliep naadloos, geeft Boer aan. "Dat komt natuurlijk ook doordat ik bij Zwolle aardig wat dingen heb meegemaakt met het winnen van de beker en Johan Cruijff Schaal. Desondanks ben ik natuurlijk in een heel andere wereld beland. Bij Zwolle hoefde je niet altijd te winnen, terwijl je hier alles moet winnen en prijzen moet pakken", beseft de goalie.

Boer is naar eigen zeggen op zijn plek bij de regerend landskampioen. "Het is ook een heel fijne groep om in terecht te komen", zegt hij. "De jongens zijn hartstikke sociaal. Bovendien kun je ze van alles vragen en helpen ze je overal bij. Daarbij ben ik ook de moeilijkste niet en sociaal ingesteld. Ik kon in elk geval op geen mooier moment weggaan bij Zwolle, want de beker en Johan Cruijff Schaal winnen is voor Zwolle het maximaal haalbare. Voor mij was het daarom des te mooier dat uitgerekend op dat moment de kans kwam naar een Nederlandse topclub te verkassen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen