Kazim-Richards: "Ik ben gewoon een echte spits"

23 september 2014, 10:22

Colin Kazim-Richards maakte in De Klassieker tegen Ajax (0-1 verlies) van afgelopen zondag zijn basisdebuut voor Feyenoord. De Turkse aanvaller kwam een aantal keren in scoringspositie, maar kon een handvol kansen niet omzetten in een doelpunt. Hij toont zich zelfkritisch, maar blijft knokken en houdt vertrouwen.

"Ik geef toe dat ik op dit moment het ruiken van de juiste positie nog een beetje miste", laat Kazim-Richards optekenen in het AD. "Dat heb je als spits, dat je precies op de goede plek staat als een bal van de paal of lat terugkomt het veld in. Maar goed, morgen is er weer een kans", realiseert de Bursaspor-huurling zich.

Kazim-Richards toont zich in zijn eerste wedstrijden van Feyenoord gepassioneerd en strijdlustig. "Dat is mijn spel", zegt de aanvaller. "Dat gaan de mensen meer van mij zien. Ik was niet onder de indruk van Ajax. Nee, ook niet van Jasper Cillessen. Die nam mij in de maling en dus heb ik hem bij de tunnel opgewacht. Daar houd ik gewoon niet van. Maar goed, Ajax is geweest. We moeten morgen deze lijn doortrekken in het bekertoernooi", doelt de Turk op het treffen met Go Ahead Eagles.

Veel mensen claimen dat Kazim-Richards geen echte spits is, maar hij is blij dat hij niet meer op de flank geposteerd wordt, zoals vroeg vaak het geval was. "Ik hoef geen vacatures meer op te vullen, Feyenoord heeft volop goede buitenspelers in de selectie. Sterker nog, als er is gewisseld, blijft het voor de spits hetzelfde. Hier komen voorzetten naar de spits, dat is duidelijk. Voorheen werd vaak aan me gevraagd of ik hier of daar wilde spelen, omdat andere spelers wegvielen. Dat is mijn grote probleem geweest. Een man die goed is in honderd dingen, blinkt nooit uit in één aspect. Ik kwam op rechts, op links en achter de spitsen terecht. Terwijl ik gewoon een echte spits ben. Bij Feyenoord krijg ik nu die kans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen