Ibarra verlost Vitesse in slotfase van topklasser VVSB

23 september 2014, 19:09   Bijgewerkt: 23 september 2014, 19:15

Vitesse is op het nippertje ontsnapt aan een verlenging in de tweede ronde van de KNVB Beker. Op bezoek bij zondagtopklasser VVSB stonden de Arnhemmers dinsdag tot vlak voor tijd op 1-1, maar in blessuretijd tekende Renato Ibarra voor de verlossende 1-2.

Met vijf punten uit zes wedstrijden staat Vitesse voorlaatste in de Eredivisie. En dus kon de equipe van coach Peter Bosz wel wat vertrouwen gebruiken, ook al wordt er wel goed gevoetbald in de competitie. VVSB liet zich echter niet naar de slachtbank leiden.

Toch kwam Vitesse in de 24ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Bertrand Traore. Acht minuten na rust was Davy Pröpper dicht bij de 0-2. Een voorzet van de middenvelder belandde op de bovenkant van de lat. Peet van der Slot tekende in de 72ste minuut, drie minuten nadat hij een prima mogelijkheid net naast zag gaan, voor de verrassende gelijkmaker van VVSB.

De ontmoeting stevende af op een verlenging, maar in blessuretijd besliste Renato Ibarra anders. De Ecuadoraan bepaalde de eindstand met een hard schot op 1-2. Kort daarvoor was Vitesse aan uitschakeling ontsnapt. Keeper Eloy Room redde uitstekend op een kopbal van vijf meter van het doel.

Ook FC Volendam kreeg de winst niet cadeau. Zaterdagtopklasser Capelle werd met slechts één doelpunt verschil aan de kant gezet. Kevin Brands maakte in de 78ste minuut het verschil. Sparta Rotterdam zegevierde met ruimere cijfers over Rijnsburgse Boys, dat eveneens uitkomt in de zaterdagafdeling van de Topklasse. Huseyin Dogan opende in de negentiende minuut de score. Denis Mahmudov en Thomas Verhaar voerden na de pauze in een tijdsbestek van drie minuten de tussenstand op tot 0-3. Dat bleek tevens het eindresultaat.