ADO mist alle penalty's, NEC wint wel vanaf stip

23 september 2014, 23:26   Bijgewerkt: 24 september 2014, 00:54

Voor ADO Den Haag zit de strijd om de KNVB Beker erop. De ploeg van coach Henk Fräser struikelde dinsdag in Flevoland na strafschoppen over eerstedivisieclub Almere City FC. Na negentig minuten was de score 1-1, na 120 minuten 2-2 en vervolgens bleek scoren vanaf elf meter lastig. Almere City FC won de penaltyreeks met 2-0.

Mike van Duinen bracht ADO in de 43ste minuut aan de leiding in het Mitsubishi Forklift-Stadion. Vincent Janssen herstelde in de 65ste minuut het evenwicht voor Almere City FC. Verdere doelpunten bleven daarna uit in de reguliere speeltijd en dus kwam het aan op verlenging. Daarin tekende Janssen in de 112e minuut voor de 2-1.

Genoeg voor de winst was het echter niet. Tomas Kristensen maakte in de 117e minuut 2-2 voor ADO uit een strafschop, maar dat bleek ook de laatste rake inzet vanaf elf meter van de Residentieclub. Kristensen, Aaron Meijers, Gianni Zuiverloon en Dion Malone faalden allen vanaf de stip in de beslissende penaltyreeks, waardoor Almere City zich drie missers kon permitteren. Uiteindelijk maakte Jason Oost de verlossende penalty voor de thuisclub.

Ook bij de amateurtak van Ajax tegen NEC kwam het aan op strafschoppen, nadat het na verlenging eveneens 2-2 stond. De Nijmegenaren benutten al hun penalty's, waardoor een misser van Thomas Metzemaekers de Ajax-amateurs fataal werd. VVV Venlo - FC Eindhoven werd ook vanaf de stip beslist, na een 0-0 stand na 120 minuten. De Limburgers zegevierden met 4-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen