Geluiden van matchfixing in Spanje, Estland en Slowakije

25 september 2014, 16:18

Er is weer een aantal zaken geopend dat betrekking heeft op de manipulatie van voetbalwedstrijden. In Spanje moeten twintigspelers en bestuurders die in 2011 werkzaam waren voor Levante en Real Zaragoza zich op vrijdag 3 oktober verantwoorden voor mogelijke betrokkenheid in een matchfixingzaak, terwijl ook in Estland en Slowakije de nodige maatregelen getroffen zijn het groeiende probleem in de voetbalsport.

In het seizoen 2010/2011 ontmoetten Levante en Zaragoza elkaar op de slotdag. Zaragoza bewerkstelligde lijfsbehoud in deze wedstrijd, Levante was op voorhand al zeker van een extra jaar in de Primera División. Er werden uitzonderlijk hoge bedrag ingezet op deze wedstrijd, waarin Manchester United-middenvelder Ander Herrera en de Nederlander Saïd Boutahar meespeelden. Eén speler zou al aangeklaagd zijn.

Dertien spelers in Estland en twee spelers in Slowakije zijn bovendien de klos. De Estische voetbalbond procedeert momenteel tegen de van wedstrijdmanipulatie verdachte spelers, terwijl de Slowaakse bond twee spelers geschorst heeft. Ivan Hodúr en Róbert Rák zijn respectievelijk voor elf en vijftien jaar geschorst, wegens manipulatie in oefenduels in 2011.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen