Suárez matchwinner bij Anderlecht, Van Wijk op plek twee

27 september 2014, 22:34

Anderlecht is ook in de negende speelronde van de Belgische Pro League ongeslagen gebleven. De formatie uit Brussel zegevierde zaterdag met 0-2 in de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem en behoudt daardoor de koppositie.

Matias Suárez was met een doelpunt en een assist de grote man bij Anderlecht. De Argentijn opende op slag van rust op fraaie wijze de score. Hij joeg de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising. In de 67ste minuut leverde hij de eindpass waaruit Andy Najar voor de 0-2 zorgde. Bij Anderlecht was Bram Nuytinck afwezig, Glynor Plet had een basisplaats bij Zulte Waregem.

Anderlecht gaat met 21 punten uit negen wedstrijden fier aan kop in België. Het verrassende Westerlo volgt met zestien punten op de tweede plaats. De promovendus, getraind door de Nederlander Dennis van Wijk, zegevierde later op de avond met 1-2 bij Cercle Brugge. Raphael Lecomte en Frederic Gounongbe (strafschop) scoorden voor Westerlo in het Jan Breydelstadion. Thibaut Van Acker deed in de slotfase iets terug namens Cercle, waar Joey Godee op de bank bleef. Bij Westerlo stond Mitch Apau in de basis en viel Sherjill MacDonald in.

Westerlo deelt de tweede plaats met AA Gent, dat zondag bezoek krijgt van SC Lokeren. De Belgische bekerhouder bezet met veertien punten de vierde plaats op de ranglijst.