Ajax dankzij hattrick Sigthórsson ruim langs NAC

Jw
27 september 2014, 20:40   Bijgewerkt: 28 september 2014, 01:10

Ajax heeft zaterdagavond een overwinning geboekt op NAC Breda. De regerend landskampioen won vooral dankzij een uiterst efficiënte eerste helft met 5-2. Kolbeinn Sigthórsson maakte, ondanks het missen van een strafschop, een hattrick voor de Amsterdammers. Ajax komt door de zege qua punten op gelijke hoogte met koploper PSV, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Het 'Avondje NAC' begon nog moeizaam voor de bezoekers uit Amsterdam. De manschappen van trainer Frank de Boer werden op de snelweg geteisterd door files, waardoor de wedstrijd een kwartier later moest beginnen. Ook vlak na de aftrap liep het niet gesmeerd. NAC Breda zat er bovenop en won daardoor de meeste duels. Het leverde een goede kans op voor Stipe Perica, die wegdraaide bij zijn tegenstander en hard richting de korte hoek schoot. Ajax-doelman Jasper Cillessen redde echter uitstekend.

Na de openingstreffer kreeg Ajax, in tegenstelling tot eerder op de weg, vrij baan. De bezoekers sloegen vrijwel direct nog een keer toe. Kolbeinn Sigthórsson werd vanaf de linkerflank bediend door Nicolai Boilesen en reageerde veel sneller dan zijn tegenstander: 0-2.

Na de rust had Ajax de wedstrijd volledig in het slot moeten gooien. Sigthórsson omspeelde Ten Rouwelaar, maar schoot de bal in het zijnet. Kort daarop kreeg de spits alsnog een uitstekende kans op een hattrick. Joeri de Kamps bracht Lucas Andersen aan het struikelen en veroorzaakte daarmee een strafschop. Sigthórsson ging achter de bal staan, maar joeg de bal wel zo'n twee meter over.

Ajax liet het daardoor na de tegenstander de nek om te draaien. Het Rat Verlegh Stadion kwam zelfs weer volledig tot leven toen Perica uit een vrije trap van Uros Matic de 1-3 maakte. De hoop van NAC Breda duurde echter niet lang. Een hoekschop van Ricardo Kishna belandde voor de voeten van Joël Veltman, die van dichtbij scoorde (1-4). Een kwartier voor tijd liet Perica zien als enige nog écht scherp te zijn. De lange Kroaat tekende aan voor zijn tweede van de avond. Tot een echt Bredaas ontzet leidde het echter niet meer. In de slotfase maakte Sigthórsson alsnog zijn derde treffer van de avond. Dat deed hij wel opnieuw met hulp van Ten Rouwelaar, die dit maal door de benen werd geklopt (2-5).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen