AZ wint nipt in Den Haag dankzij drie schitterende goals

27 september 2014, 22:43   Bijgewerkt: 28 september 2014, 01:33

AZ heeft een belangrijke zege geboekt op bezoek bij ADO Den Haag. In een aantrekkelijke wedstrijd met een gekke slotfase trokken de Alkmaarders aan het langste eind. Het werd uiteindelijk 2-3.

Bij AZ ging het de afgelopen weken over alles behalve voetbalresultaten. De soap rondom Alex Pastoor en het bestuur zorgde niet bepaald voor rust in Alkmaar. De negende plek past ook niet echt bij de doelstellingen. Een overwinning op ADO zou een belangrijke boost kunnen geven voor het vervolg van de eerste seizoenshelft. 

Het leek vlak voor het rustsignaal ook meteen onrustig te worden voor AZ op bezoek in Den Haag. De ploeg van de 'gepromoveerde' Dennis Haar begon aardig, maar kon geen vuist maken voorin. Het probeerde te combineren en te rouleren op het middenveld. Robert Mühren, die in de punt van de aanval mocht beginnen, had de openingstreffer op zijn schoen, maar mikte de bal recht op ADO-doelman Martin Hansen.

Maar in Den Haag is het pas afgelopen als het eindsignaal klinkt. Terwijl de fans van AZ nog feest vierden in het uitvak na een rake vrije trap van Nemanja Gudelj en de wedstrijd definitief leek beslist, werd het ineens 2-3 via invaller Roland Alberg, met nog vijf minuten op de klok. De bezoekers begonnen te wankelen en domme overtredingen te maken, net buiten het eigen strafschopgebied. Uiteindelijk hield AZ stand, waardoor de drie punten meekonden in de bus richting Alkmaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen