Schreuder: "We zijn vandaag goed weggekomen"

28 september 2014, 17:54   Bijgewerkt: 28 september 2014, 23:42

FC Twente-trainer Alfred Schreuder zag zijn ploeg zondag tegen een op zijn minst gelijkwaardig FC Utrecht met de overwinning aan de haal gaan. "Ik vind dat we vandaag geluk hebben gehad. Naar mijn mening had FC Utrecht een punt verdiend", aldus Schreuder na de 3-1 overwinning op de website van De Tukkers.

"We begonnen heel goed. De eerste vijftien minuten stonden we kort op elkaar, wonnen de tweede ballen en hadden we spelers die individueel het verschil maakten. Dat leverde, naast het doelpunt, kansen op voor Hakim Ziyech en Luc Castaignos."

"Vervolgens dacht de ploeg het wel op 70% te kunnen. FC Utrecht deed het daarna uitstekend, door goed door de linies heen te voetballen en de tweede ballen te winnen. Wij leken te denken dat het allemaal wel zou lukken, dat iemand anders het wel op zou lossen. Tijdens de rust hebben we ook aangegeven ontevreden te zijn over de uitvoering. Toch bleef Utrecht na rust de bovenliggende partij, terwijl het onze bedoeling was af te gaan jagen en bij balbezit snel de diepte te zoeken. De tweede helft hebben we de bal veel te veel breed gespeeld. Daarmee breng je elkaar in problemen."

Maar uiteindelijk gaat het om de punten, weet ook Schreuder. "Natuurlijk ben ik achteraf tevreden met de punten, maar ontevreden over het spel. Dat is wel eens andersom geweest. Dat is ook wat we de spelers aangeven, het is niet belangrijk naar de stand te kijken, het gaat om de uitvoering op het veld. Ik baal van vandaag, wanneer je denkt het op minder dan 100% te kunnen gaat het mis. Vandaag zijn we wat dat betreft goed weggekomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen