Alflen baalt van nederlaag: "Maar ik ben ook trots"

28 september 2014, 23:43

Trainer Rob Alflen van FC Utrecht was na afloop van de nederlaag tegen FC Twente (1-3) lovend over de tegenstander. "Dit was voor ons de tweede moeilijke wedstrijd in vier dagen. Na donderdag PSV, nu FC Twente. Ik vind dat FC Twente in het positiespel veel verder is dan PSV. Ik vind deze ploeg beter in het compact spelen en in de omschakeling", aldus Alflen na de 3-1 nederlaag in de Veste.

Door een stroeve start liep Utrecht de hele wedstrijd achter de feiten aan. "Net als afgelopen donderdag hebben we het ook vandaag in de eerste twintig minuten laten liggen. Ik vond dat wij goed begonnen, eigenlijk tot aan het doelpunt. Na een kwartier had het ook 3-0 kunnen zijn, dan was het gewoon klaar geweest. Vervolgens herpakken wij ons goed. Het positiespel werd zuiverder en FC Twente werd op de eigen helft teruggedrongen. Dat leverde niet meteen veel kansen op, maar het spel werd wel beter. De tweede helft hebben wij zo ongeveer helemaal gedomineerd."

Daardoor overheerst uiteindelijk de tevredenheid bij Alflen. "Natuurlijk baal je van de nederlaag, maar wanneer je bedenkt dat je voorin met allemaal jonge jongens speelt, ben je ook wel trots, over wat de ploeg heeft laten zien."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen