Smit jaloers op PEC: "Waarom mag dat hier wel en bij ons niet?"

29 september 2014, 08:31

Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo moest zaterdag in Zwolle een pijnlijke conclusie trekken. PEC Zwolle, niet zo lang geleden nog actief in de Jupiler League, is zijn club op veel punten voorbijgestreefd. En dan nog niet eens zozeer op sportief gebied, maar vooral op basis van de faciliteiten.

"Als ik hier langs dat stadion loop, dan word ik helemaal doodziek", citeert De Telegraaf Smit tijdens zijn bezoek aan PEC Zwolle. "Hier zijn wij dus in Almelo zéven jaar mee bezig geweest. Hier zit een wooninrichting in, er zit een casino in, een restaurant, een hotel, een boekhandel, een kinderkledingwinkel..."

"Maar in Almelo mag het niet. Please tell me! Waarom mag dat hier wel en bij ons niet? Dat heeft ons gewoon geblokkeerd in de ontwikkeling. Of deze situatie de tol is die we daarvoor betalen? Absoluut! We hebben gewoon ongelooflijk stilgestaan als club zijnde", verwijst hij naar de laatste plaats van zijn club in de Eredivisie.

Het feit dat een speler als Ben Rienstra er afgelopen zomer voor koos om Heracles Almelo te verruilen voor PEC Zwolle, zegt volgens Smit alles over de situatie. "Hun stadion is van 8.000 naar ongeveer 12.000 man gegaan. Wij zitten nog steeds op 8.000. Het is heel simpel, hoor. Het maakt dat Zwolle ons nu voorbij gaat."

De competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle en Heracles eindigde afgelopen zaterdag in 4-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen