Willem II
1 – 0
RKC Waalwijk

Mokotjo boos op bondscoach: "Grootst mogelijke onzin"

29 september 2014 – In Nederland staan de kwaliteiten van Kamohelo Mokotjo niet ter discussie, de middenvelder heeft het afgelopen jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Toch is in zijn vaderland Zuid-Afrika niet iedereen overtuigd, bondscoach Ephraim Mashaba riep Mokotjo niet eens op voor de komende interland tegen Congo.

Mashaba motiveerde zijn besluit om Mokotjo te passeren door te stellen dat de Twente-speler 'te zwaar en te traag' zou zijn. Mokotjo snapt daar helemaal niets van. "De grootst mogelijke onzin", reageert hij in De Telegraaf op de kritische woorden van de Zuid-Afrikaanse bondscoach. "De laatste keer dat ik geselecteerd werd, zat ik tegen Soedan op de tribune en bleef ik tegen Nigeria op de bank. Hij heeft toen geen woord met mij gewisseld. En nu heeft hij de ballen om dit soort dingen te roepen in de media. Dat vind ik disrespectvol. Zo ga je niet met iemand om. Hij zou misschien eens wat vaker naar wedstrijden van FC Twente moeten kijken", bromt hij.

De 23-jarige Mokotjo stapte deze zomer over van PEC Zwolle, waarmee hij de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal won, naar FC Twente. In Enschede is de kleine oud-Feyenoorder al uitgegroeid tot vaste waarde.

Eredivisie

gerelateerd