Minst gepasseerde keeper: "Voor mij is het heerlijk"

1 oktober 2014, 15:52

Het zou een aardige quizvraag zijn: wie is op dit moment de minst gepasseerde doelman van het Nederlandse betaald voetbal? Het juiste antwoord is Joshua Smits, de pas 21-jarige keeper van NEC. In acht wedstrijden in de Jupiler League kreeg de geboren Nijmegenaar slechts vier doelpunten tegen.

"Dat is ook een compliment voor het team en de verdediging", zegt Smits bij Omroep Gelderland over de opvallende statistiek. "Wij spelen op de aanval, volgens de Nederlandse school. De restverdediging is bij ons altijd goed, dan krijg je er weinig tegen. Voor mij is het heerlijk en het geeft veel vertrouwen. En leuk voor mij."

Mede dankzij de goede defensieve organisatie staat NEC aan kop in de Jupiler League. De eerste periodetitel lonkt, deze kan vrijdag veilig worden gesteld in de uitwedstrijd tegen Almere City FC. "Vrijdag moeten we de periodetitel pakken. En die gaan we ook pakken. Vrijdag ook weer een uitverkocht uitvak, dat is belangrijk voor ons. De supporters zijn wel toe aan een feestje en wij ook. En dan verder voor het kampioenschap."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen