Kalou en Beerens helpen Hertha BSC aan zege

Ger
3 oktober 2014, 22:39

Twee voormalige Eredivisie-spelers hebben Hertha BSC de overwinning geschonken in de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart. Door twee treffers van Salomon Kalou en eentje van Roy Beerens won de club uit de Duitse hoofdstad met 3-2.

Hertha kreeg nog wel vroeg in het duel een domper te verwerken. Moritz Leitner zette Stuttgart al in de vijfde minuut op voorsprong. Door een benutte penalty van oud-Feyenoorder Kalou kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. De Ivoriaan tekende na ruim een uur spelen ook voor de 2-1. De van AZ overgekomen Beerens zette vervolgens zijn handtekening onder het derde doelpunt van Hertha. Het was zijn eerste treffer in Duitse dienst. Door een eigen goal van invaller Sando Wagner kwam Stuttgart in de slotfase nog op 3-2.

Bij Hertha had oud-Ajacied John Heitinga een basisplaats. De verdediger werd door zijn Nederlandse trainer Jos Luhukay in de 65ste minuut vervangen door Peter Niemeyer, voormalig speler van FC Twente.