Zege Dortmund geeft Van Marwijk lucht

11 september 2005, 20:43

De eerste zege van het seizoen is binnen voor Borussia Dortmund. In eigen stadion wonnen die Borussen met 2-1 van 1.FC Köln, waardoor trainer Bert van Marwijk weer even opgelucht kan ademhalen. De positie van de trainer stond onder druk na teleurstellende nederlagen in de competitie en het Duitse bekertoernooi.

Vooraf leek Dortmund een zware avond tegemoet te gaan. De ploeg moest haar Tsjechische sterreen Rosicky en Koller missen en bovendien kende promovendus Köln een uitstekende seizoenstart. Mede door een zege op VfB Stuttgart stond Köln voorafgaand aan het duel keurig in de Duitse subtop.

In praktijk bleek Dortmund niet veel moeite te hebben met de ploeg van Uwe Rapolder. Dankzij twee goals van Lars Ricken kwam Dortmund op 2-0, waarna Köln in de slotfase nog wat terugdeed via Scherz. Bij Dortmund viel Cedric van der Gun in, maar de voormalig Ajacied moest al na enkele minuten het veld alweer geblesseerd verlaten.

Ook Hertha BSC boekte zondagavond een overwinning. De ploeg uit Berlijn won in eigen stadion met 3-0 van VfL Wolfsburg. Ellery Cairo verzorgde namens Hertha de assist voor de openingstreffer van Arne Friedrich.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen