Slordig AC Milan trekt overwinning over de streep

4 oktober 2014, 22:51

AC Milan heeft zich zaterdagavond herpakt in de Serie A. De Rossoneri hadden al drie wedstrijden op rij niet meer gewonnen, maar drukten Chievo Verona kopje onder in het eigen San Siro: 2-0. De overwinning is broodnodig voor de formatie van coach Filippo Inzaghi, maar de uitslag vertelt niet helemaal het verhaal van de wedstrijd. Ook Chievo stichtte het nodige gevaar, maar liet het na om Milan pijn te doen.

De start van het nieuwe seizoen was uiterst veelbelovend, met zeges op Lazio (3-1) en Parma (4-5), maar de machine van Milan rammelde en haperde vervolgens flink. Tegen achtereenvolgens Juventus (0-1), Empoli (2-2) en Cesena (1-1) kon de ploeg uit de modestad niet winnen. In de thuiswedstrijd tegen Chievo moest het weer eens gebeuren voor de rood-zwarten. Er werd wel gewonnen, maar overtuigend was het allerminst.

Als Chievo het vizier op scherp had staan in Milaan, dan had de wedstrijd een behoorlijk ander verloop gekend. De ploeg uit Verona kreeg meerdere goede kansen, maar miste finesse en vastberadenheid. Illustratief was een moment in de tweede helft, waar drie spelers van Chievo één Milan-verdediger opzochten, maar de aanval uiteindelijk met een sisser afliep. De Veronezen kregen uiteindelijk de rekening gepresenteerd.

De wijze waarop Milan de wedstrijd naar zich toe trok was wel zeer fraai te noemen. Sulley Muntari brak tien minuten na rust de ban met een mooie stuitervolley. Even later schonk assistenkoning Ignazio Abate zijn ploeggenoot Keisuke Honda een enorme kans, maar de Japanse oud-VVV'er kreeg het voor elkaar om deze te missen. Hij nam echter revanche, door een kwartier voor tijd een vrije trap genadeloos achter doelman Francesco Bardi te werken: 2-0.

Nigel de Jong stond in de basis, maar liep tegen een dure gele kaart aan. Hij is geschorst voor de volgende wedstrijd van Milan. Op 19 oktober gaat het elftal van Inzaghi op bezoek bij Hellas Verona, stadsgenoot en aartsrivaal van Chievo. Milan staat nu vierde met elf punten uit zes optredens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen