Sterk Feyenoord wint ruim van FC Groningen

5 oktober 2014, 16:34

Feyenoord heeft een prima week afgesloten met een grote zege op FC Groningen. In Rotterdam werd het 4-0, na een ruststand van 1-0. In de eerste helft was Feyenoord al dominant, maar in de tweede helft werd het verschil gemaakt. Na rust moest FC Groningen het met een man minder doen en kon het de Rotterdammers niet meer tegenhouden.

FC Groningen had weinig te vertellen en kon alleen maar tegenhouden. Dat lukte wel even, maar uiteindelijk maakte Kazim –Richards er toch 1-0 van. Met die stand gingen beide ploegen de rust in, maar op basis van het vertoonde spel verdiende Feyenoord eigenlijk wel wat meer. Scoren hoort bij voetbal en zolang je dat niet doet, kan je tegenstander nog terugkomen. In het begin van de tweede helft leek het daar ook even op, toen Groningen wat brutaler ging spelen. Chery kreeg een kans en ook Botteghin werd gevaarlijk uit een corner. Hij stuitte op Vermeer en gaf de doelman nog een onnodige trap na.

Feyenoord bleef kansen krijgen en uiteindelijk kwam de beloning. Eerst kopte invaller Jean-Paul Boëtius de bal in het doel, nadat Padt de inzet van een andere invaller, Mitchell Te Vrede, nog net had kunnen stoppen. De vierde goal werd wel door Te Vrede gemaakt, na een mooie voorzet van Immers. De eerste zege in een thuiswedstrijd is binnen voor Feyenoord en de manier waarop er gewonnen werd, zal het publiek tevreden stemmen. Wel staat FC Groningen nog een puntje voor op de Rotterdammers, maar als Feyenoord deze vorm kan behouden zal dat niet lang meer duren.