Standard-preses kraakt Belgische scheidsrechters

Ger
6 oktober 2014, 10:10

Standard Luik draait dit seizoen uiterst moeizaam in de Belgische competitie. Zondag incasseerden de Rouches een nieuwe domper door met 3-0 te verliezen bij Club Brugge. Bovendien deelde scheidsrechter Luc Wouters twee rode kaarten uit aan Standard. Voorzitter Roland Duchâtelet baalt stevig van de arbitrage in de Jupiler Pro League.

"Ik heb Wouters gezegd dat zijn prestatie ondermaats was, dat dit niet kon. Eyong Enoh had nooit rood mogen krijgen, er was zelfs geen contact. En aan die eerste penalty, die heel licht was, gaat buitenspel vooraf", aldus Duchâtelet bij VTM. "Vorig jaar hebben we de competitie al verloren door de arbitrage. Van de tien wedstrijden in de play-offs verloren we er vier door de scheidsrechters. Nu wordt het echt een kwestie of we nog willen geloven in het Belgische voetbal."

"We moeten proberen op een objectieve manier te kijken naar welke fouten de scheidsrechters in ons voordeel en in ons nadeel hebben gemaakt. Arbiters die systematisch in ons nadeel fluiten, moeten geweerd worden. Zij mogen geen wedstrijden van Standard meer fluiten", stelt de Standard-preses.

Door de slechte resultaten ligt trainer Guy Luzon onder vuur bij de achterban, maar Duchâtelet peinst niet over een ontslag. "Als je een wedstrijd verliest door fouten van de scheids, mag je die fouten niet toewijzen aan de coach. Onze trainer heeft heel goed gewerkt. Ik zie geen enkele reden om aan zijn capaciteiten te twijfelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen