Geen garanties voor Vd Vaart: "Hij heeft geen speciale status"

7 oktober 2014, 16:15

Zonder de reeds herstelde Rafael van der Vaart boekte Hamburger SV een uitstekende uitoverwinning bij Borussia Dortmund (0-1). Zodoende weten Die Rothosen na lange tijd weer wat winnen is. Trainer Josef Zinnbauer hoopt dat het een voorbode is voor veel goeds en wil Rafael van der Vaart weer inpassen in het team. Hij kan hem echter niets garanderen, zegt de coach.

Van der Vaart zat afgelopen weekend weer voor het eerst bij de wedstrijdselectie van HSV, nadat hij geteisterd werd door diverse blessures. De international van Oranje zat afgelopen zondag negentig minuten lang op de reservebank, maar wil zich weer in de basis knokken. "Voor hem zijn het twee zeer belangrijke weken en voor het eerst onder de nieuwe trainer spelen. Het is een speler van wereldklasse, die wedstrijden kan beslissen", sprak Peter Knäbel, de nieuwe sportief directeur van HSV, in Kicker.

Hoewel Van der Vaart als een blikvanger geldt bij HSV, biedt Zinnbauer hem geen garanties. "Rafael heeft geen speciale status", zegt de coach, die verder wel lovend is over de 31-jarige Nederlander. "Hij is onze aanvoerder en onze leider, samen met Velon Behrami. Het is een van de beste spelers in Europa", zegt de HSV-keuzeheer, die eerst wil zien hoe fit Van de Vaart is en hoe goed hij in het nieuwe systeem past."

Volgende week, na de interlandonderbreking, hervat de club uit Hamburg de Bundesliga met een thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen