De Jong ziet Ogbeche los gaan: "Net een dominee"

9 oktober 2014, 08:08

SC Cambuur presenteerde vorig jaar een verrassende aanwinst, in de persoon van Bartholomew Ogbeche. De dertigjarige spits speelt inmiddels alweer een tijdje in het shirt van de Leeuwarders, waar hij tot dusver in dit seizoen de clubtopscorer (vijf doelpunten in acht wedstrijden) is. Henk de Jong, de coach van de Friese club, stelt dat de Nigeriaan ook een bijzondere rol heeft in de kleedkamer.

Na de teambespreking zijn de ogen vaak nog even op Ogbeche gericht. "Dan gaat hij los, joh. Hij is net een dominee", laat De Jong optekenen in De Telegraaf. "Op zó'n inspirerende manier heeft hij het woord. Het grijpt je aan wat die jongen zegt. Er komen zulke zinnige dingen uit. Het is fantastisch, uniek. Motiverend, tactisch, maar ook gevoelig, hè. In half Engels, half Nederlands. Dat leert hij ook", stelt de Cambuur-trainer over de spits, die in het verleden al bij tien andere clubs speelde.

"Hij is een pure professional, met een goed hart. Echt een keurige jongen. Zo komt hij ook altijd bij de wissels kijken. Neemt hij zijn zoontje mee", vervolgt De Jong. Ogbeche hoopt dat zijn prestaties hem weer een uitnodiging voor de Nigeriaanse nationale ploeg opleveren. Het is inmiddels tien jaar geleden dat dit voor het laatst gebeurde, toen hij bij Paris Saint Germain actief was. "Ik heb tegen hem gezegd: Bartholomew, in de komende maanden word jij geselecteerd voor je nationale team. Dat zou toch fantastisch zijn, ook voor Cambuur", besluit De Jong.

Ogbeche zelf laat het allemaal rustig op zich af komen. "Het draait allemaal om hard werken, vastberadenheid en geduld. Dan komt de beloning vanzelf", zegt hij. "Als het komt, is het een eer, als altijd. Zo niet, dan werk ik geduldig door. Ik zou trots zijn om dat shirt weer te mogen dragen. By God's grace (bij Gods gratie)."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen