Ferguson roemt Van Gaal: "Zijn aanpak is briljant"

9 oktober 2014, 09:43

Sir Alex Ferguson bracht Manchester United jarenlang vele successen, maar deed ruim een jaar geleden afstand van zijn functie als manager van de Engelse grootmacht. Hij werd opgevolgd door David Moyes, maar onder diens bewind ging het mis. Sinds afgelopen zomer staat Louis van Gaal aan het roer in Manchester. Hoewel de prestaties in het nieuwe tijdperk nog niet echt om over naar huis te schrijven zijn, is Ferguson lyrisch over de aanpak van de Nederlandse coach.

Van Gaal pakt het op de goede manier aan, vindt Ferguson. "Zijn aanpak is briljant. Hij doet de juiste dingen om schoon schip te maken. Hij heeft de ervaring en de kwaliteiten om dat te doen", zegt Fergie in gesprek met MUTV. De Nederlander gooide de bezem door de selectie van de Mancunians: ruim 190 miljoen euro werd er uitgegeven aan inkomende transfers en maar liefst veertien spelers, waaronder spits Danny Welbeck (Arsenal), mochten uit Manchester vertrekken.

"Louis van Gaal heeft veel veranderingen aangebracht en ik denk dat dit de juiste beslissingen zijn geweest. Hij moet zijn eigen team bouwen", benadrukt Ferguson. Sinds de dramatische 5-3 nederlaag bij Leicester City lijkt United overigens de weg naar succes te zijn ingeslagen. De ziekenboeg stroomt leeg en na overwinningen tegen Everton en West Ham United komt de top vier van de Premier League alweer in zicht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen