Groep C: Spanje slikt nederlaag tegen Slowakije

Ger
9 oktober 2014, 22:45   Bijgewerkt: 9 oktober 2014, 23:16

Spanje is tegen een verrassende nederlaag aangelopen in de EK-kwalificatie. De wereldkampioen van 2010 ging met 2-1 onderuit tegen Slowakije. Miroslav Stoch, oud-speler van FC Twente, deed Spanje vlak voor tijd de das om.

Iker Casillas, die zijn status de afgelopen seizoenen bij zijn club Real Madrid al heeft zien afbrokkelen, speelde een knullige rol bij de openingstreffer. De doelman verkeek zich in de zeventiende minuut op een vrije trap van Juraj Kucka. Spanje had lang nodig om verandering in de score te brengen. Pas acht minuten voor tijd tekende invaller Francisco Alcácer voor de 1-1. De Spanjaarden bleven na het laatste fluitsignaal desondanks met lege handen achter. Stoch kroonde zich in de slotfase tot matchwinner.

Spanje was de EK-kwalificatiecyclus een maand eerder nog begonnen met een ruime overwinning op Macedonië (5-1). Voor Slowakije is het de tweede opeenvolgende zege. Oekraïne was al met 1-0 verslagen. De Slowaken gaan nu alleen aan de leiding in de poule.

Oekraïne leek in de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In de slotfase hielp Aleksandr Martynovich de bezoekers met een eigen doelpunt aan de 0-1. Serhiy Sydorchuk legde daarna de eindstand vast.

Luxemburg greep naast een punt op bezoek bij Macedonië. Tot diep in de extra speeltijd prijkte er een 2-2 stand op het bord. Beshart Abdurahimi hielp de thuisploeg met een prachtig diagonaal schot toch aan de zege.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen